Tjäktjajakka met mijn Vango Banshee 200

Kungsleden noord: Abisko, Kebnekaise tot Vakkotavare

Foto beschrijving van een solo reis die het noordelijke deel van de Kungsleden beschrijft. Deze wandeling is uitermate geschikt om kennis te maken met de noordelijkste provincie van Zweden: Lapland.

Deze wandeling beschrijft het gebied tussen Abisko en Vakkotavare (met een uitstap naar de Kebnekaise via de westelijke route). Tijdens mijn verblijf heb ik gekampeerd volgens het “Allemansrecht“.

Periode 30/08/2014 t/m 13/09/2014 (incl. heen/terugreis). Continue reading

hoodie van wollen deken

Recyclen van een wollen deken (DIY hoodie).

Ruim een jaar geleden las ik een artikel over het recycleren van een oude deken tot een “Capote“. In het artikel werd uitvoerig beschreven waarom bonthandelaren kozen voor de eigenschappen van een “oude” wollen deken voor het maken van een jas die de ijzige wind van Noord-Amerika en Canada van hun lijf moest houden. “Helaas” woon ik niet in deze streek en loop ik geen kilometers door de sneeuw voor het controleren van mijn strikken maar waarom zou me dat moeten weerhouden om te gaan knippen in een wollen deken?

Continue reading

hasso holme zonsondergang

Kanoën in Södermanland – Vakantie 2013

De zomervakantie bestond dit jaar uit een kano tour door Sörmland (Midden-Zweden). Als uitvalsbasis hebben we gekozen voor Kanotcenter Skebokvarn hier konden we zowel de Canadese kano huren als de transfer naar Ändebol regelen en bestond de mogelijkheid om rustig te beginnen met een overnachting in de oude zuivelfabriek (Gamla mejeriet).

We hadden de luxe te mogen kiezen tussen verschillende modellen van de INKAS serie van LINDER.  Het gehuurde materiaal (kano, kanocart, paddels, reddingsvesten ect.) was in perfecte staat en heeft ons geen moment in de steek gelaten.

Onderaan staat een dia show met ALLE foto’s 

Continue reading

vijf lussen vingerlusvlecht

Vierkante vingerlusvlecht – 5 lussen

Een strakke en mooie vlecht met eindeloos veel variaties en uitbreidingen met een verschillende moeilijkheidsgraad. De onderstaande stappen zijn de perfecte manier om te beginnen met vingerlusvlechten!

Voor deze tutorial is ongeveer zes meter draad nodig. Vijf meter voor de vlecht en één meter voor het verankeren aan bijv. een stoel of deurklink.

Continue reading